Hlavnou témou detskej literárnej súťaže ŠL TANAPu bude medveď

13.11.2009 Poprad

Tatranská Lomnica 13. novembra (TASR) – Štátne lesy Tatranského národného parku (ŠL TANAPu) vyhlásili literárnu súťaž pre deti prvého a druhého stupňa základných škôl.
Hlavnou témou poviedok bude medveď, informovala dnes TASR Lenka Burdová zo ŠL TANAPu.
Môže ísť o vymyslenú poviedku alebo skutočný príbeh, rozsah nesmie presahovať 3500 znakov bez medzier (strana A4) a odovzdané príspevky bude hodnotiť porota v dvoch kategóriách, uviedla Burdová. Prvou sú deti 1. -4. ročníkov a druhú kategóriu tvoria žiaci druhého stupňa základných škôl. Členmi poroty budú pracovníci ŠL TANAPu a spisovateľ, ktorého meno bude podľa Burdovej zverejnené pri vyhlasovaní výsledkov.
Svoje výtvory do súťaže o najkrajšiu poviedku môžu deti zasielať na emailovú adresu istavny@lesytanap.sk, alebo na adresu ŠL TANAPu v Tatranskej Lomnici s heslom \"macko\" na obálke do 31. marca 2010.
Najzaujímavejšie práce budú postupne uverejňované v časopise Tatry a víťazi získajú vecné ceny, pobyt pre víťaza a jeho rodičov v zariadeniach ŠL TANAPu a ročné predplatné už spomínaného časopisu.
Škola, z ktorej príde do súťaže najviac príspevkov, získa výlet do tatranskej prírody s odborným výkladom sprievodcu zo ŠL TANAPu.
 

Vyberte región